Kadri Paas • 16. september 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Tee-ehitajad jooksevad riigihankele tormi

Seda kinnitasid nii majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kui ka maanteeameti peadirektor Riho Sõrmus. Viimase sõnul algab Aruvalla-Kose lõigu (kilomeetrid 26,8-40) ümberehitus järgmisel sügisel.

Parts lootis, et kehva majandusseisu tõttu kujuneb Aruvalla-Kose lõigu ehitushind riigile soodsamaks kui varasemad.

ASi Talter juhataja Sven Pertens kinnitas, et ettevõte osaleb kindlasti Aruvalla-Kose riigihankel. "Eestis võib praegu nimetada kümmekond ettevõtet, kes kavatsevad hankel osaleda. Lisaks on võimalik, et pakkumisi laekub ka välisfirmadelt: viimastel infrastruktuurihangetel on osalenud näiteks Hiina, Saksa ja Türgi ettevõtted," ennustas Pertens.

Ehitusmahtude vähenemise ja konkurentsi tihenemise tõttu on Pertensi sõnul tee-ehitus juba märgatavalt odavnenud.

"Ettevõtted teevad pakkumisi nullkasumiga ja sageli isegi alla omahinna. Tõenäoliselt püsib kujunenud ülimadal hinnatase seni, kuni olukord turul muutub: kas tellimuste maht suureneb või mõned firmad tee-ehitusturult lahkuvad," lisas Pertens.

Ka Aspi juht Margus Vaim lubas, et firma osaleb uuel hankel. "Pakuvad kindlasti kõik, kes kvalifitseeruvad, niisiis on huvi väga suur," uskus ta, olles minister Partsiga ühte meelt. "Kahtlemata on praegu tellija jaoks soodne aeg pakkumiste küsimiseks," märkis Vaim.

Teede REV-2 ehituse ettevalmistuse osakonna juhi Ivo Tarni sõnul osalevad nemadki väljakuulutataval hankel. "Võimalik, et tehakse ühispakkumisi, sest objekt on suur. Kui esmaspäeval avatud tee oli 6-7 kilomeetri pikkune, siis Aruvalla-Kose lõik on 13,5 kilomeetrit," kirjeldas Tarn. "Kukruse ja Mäo ümbersõidu ehitushankel osalesid hiinlased. Seni nad kvalifitseerunud ei ole."

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt