Jüri Mõis nõus koos Ansipiga lastetoetusest loobuma

17. september 2008, 16:19

Eile tuli Andrus Ansip välja ideega, et
pered, kelle sisse tulekud on Eesti kesmisest tunduvalt suuremad, võivad saada
hakkama ka ilma lastetoetusteta. Näiteks tema ise võiks loovutada oma 300 krooni
peredele, kes tõesti vajavad seda raha.

Mõned suurärimehed on Ansipi ettepaneku poolt, arvates, et jõukad inimesed ei märkagi, et jäid sellest 300 kroonist ilma, kirjutas dv.ee.

"Esmapilgul võib taoline inimeste jagamine sissetuleku järgi tunduda ebaõiglane, kuid teisest küljest peab riigi sotsiaalsüsteem toetama vaesemaid elanikke. Kui Ansip on valmis loobuma oma 300 kroonist, siis ka mina olen nõus oma lastetoetuse ära andma," teatas suurärimees Jüri Mõis.

Ärimees Viktor Levada on ka sama meelt: "Ma olen nõus, et minu sissetulekuga inimeste jaoks ei ole need 300 krooni suur raha ning ma võin lubada endale anda see väikse sissetulekuga peredele."

Levada märkis, et ta pole muidu just paljude Ansipi ideedega nõus, aga selles osas on nad küll ühel meelel.

Riigikogu liige keskerakondlane Olga Sõtnik on peaministri ettepaneku vastu. «Ansip ei tea, mis riigis toimub. Tema ettepanek võtta peredelt ära 300 krooni on küüniline,» teatas Sõtnik oma kommentaaris.

"Esiteks ei ole selge mehhanism, mille alusel ta otsustab, kellele anda, kellele mitte. Olukord riigis on äärmiselt ebastabiilne ning on täiesti võimlaik, et homme kõrge sissetulekuga pered kaotavad selle," jätkab Sõtnik.

"Rasketel aegadel peame me toetama lastega peresid. Kõik need katsed minna lastetoetuste, koolilõunade jms kallale tuleb viivitamatult lõpetada. Ainult laste nimel tasub elada ja tegutseda," on riigikogulane kindel.

Peaminister Andrus Ansipil on kolm tütart. Vanim tütar Reet Pallase on hambaarst ja õpib lisaks kirurgiks, kuid praegu tegeleb ta peamiselt tütre ja poja kasvatamisega. Keskmine tütar Tiina Ansip on ajakirjanik EPLi Linnalehes. Pesamuna Liisa käib Tartus Miina Härma koolis algklassides, on kirjas peaministri kodulehel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. September 2008, 17:01
Otsi:

Ava täpsem otsing