Riik võib omavalitsustelt ära võtta kuni miljard krooni

Mariliis Pinn 17. september 2008, 19:23

Erinevate riigieelarveprojektide
versioonide järgi võtab riik kohalikelt omavalitsustelt kokku järgmisel aastal
kuni miljard krooni vähemaks.

Omavalitsuste ja valitsuse vahel jäi täna allkirjastamata protokoll, millega lepitakse igal aastal kokku kõigi Eesti omavalitsuste järgmise aasta tuludes ja kuludes, kirjutas kalev.ee. „Valitsus pole suutnud tänase päevani kokku leppida, milliseid riigi kulusid kärpida või kust tulu juurde saada,“ selgitas Eesti linnade liidu juhatuse esimees ja Tartu linnapea Urmas Kruuse.

„See on ettenähtud protseduur, et omavalitsusliitude koostöökogu annab enne riigikokku saatmist riigieelarve projektile oma hinnangu, kahjuks neil täna polnud millelegi hinnangut anda,“ oli regionaalminister Siim Kiisler sunnitud tõdema.

Omavalitsused saavad oma järgmise aasta eelarve kokku panna alles pärast seda, kui riigieelarvest eraldatavad rahanumbrid selged on. „Erinevate arvutuste kohaselt, mis meile sõnumitena ministeeriumidest saadetud on, väheneb järgmisel aastal omavalitsuste tulubaas kokku 700 miljoni kuni miljardi krooni võrra,“ nentis Urmas Kruuse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. September 2008, 19:24
Otsi:

Ava täpsem otsing