ÄP fototoimetus • 17. september 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Üks küsimus: Kas Eesti on liiga Vene-vaenulik?

Peep Siimon, ASi Norma juht

Head suhted riikide vahel kindlasti ei segaks äritegevust. Ma arvan, et kui ettevõtted oma häält üritavad kuulutada valitsusele ja riigile, siis seda ikka läbi ettevõtlusorganisatsioonide, kus on laiem tasapind, mitte ühe ettevõtte tasandilt.Toomas Kruustük, ASi Nõo Lihatööstus juht

Ei tahaks Eesti valitsuse Vene-vaenulikkuse teemat kommenteerida, aga arvan, et sõltumata valitsusest leitakse vahendid, kui tahetakse eksportida. See ei ole valitsuse vaenulikkuses kinni.

Viljar Veebel, TÜ rahvusvaheliste suhete lektor

Valitsuse käitumine on olnud ratsionaalne - kuna Venemaa on survet avaldanud, on kõik katsed, kui on püütud olla sõbralikum ja vastutulelikum, pigem andnud vastupidise tulemuse. Kui pehmemalt käituksime, võiks see surve veel suuremaks minna. Kindlasti ettevõtjate kasumid suureneks, kui valitsus oleks pehmema stiili peal, ja ma arvan, et see ongi Venemaa sõnum, et andke meile kõigis küsimustes järele ja teie ettevõtjad saavad suuremat kasumit. See oleks aga oma suveräänsuse vahetamine raha vastu.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt