Eesti vajab uusi arengueesmärke

18. september 2008, 07:44

Riigikogu arutab täna olulise tähtsusega
riikliku küsimusena eelmise aasta Eesti inimarengu aruannet, mis andis
sotsioloogide hinnangul selge märgi, et Eesti vajab uusi arengueesmärke.

Ühe tänase ettekandja, Tartu Ülikooli professori Marju Lauristini sõnul, näitas kevadel ilmunud viimane inimarengu aruanne, et kuigi näiteks hariduse üldnäitajatelt on Eesti näiliselt heas positsioonis, pole hariduse efektiivsus majandusarengu seisukohast enam kaugeltki rahuldav, vahendas ERR. Ta lisas, et hariduse ja tööturu omavaheline seos on täis vastuolusid ja tänased hariduse kosmeetilised reformid ei anna meile pikemas perspektiivis soovitud tulemusi.

Eesti Teaduste Akadeemia asepresidendi Ain-Elmar Kaasiku sõnul on tänane arutelu riigikogus tunnistuseks, et majandusarengu ning julgeoleku kõrvale on Eesti avalikku debatti tõusmas rahva tervis, hariduse tulevik, hoolivus ühiskonnas ja elukeskkond, mis kajastuvad aruandes.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. September 2008, 07:44
Otsi:

Ava täpsem otsing