Mart Laar kui mustlasmutt

Aivar Hundimägi 19. september 2008, 00:00

Sel nädalal tuli ilmsiks kaks näidet, kuidas omavahel piike murdvad valitsusliidu poliitikud avalikkusega manipuleerivad. Teisipäeval teatas IRL, et ei toeta gaasiaktsiisi tõstmist. Pressiteade sisaldas IRLi juhi Mart Laari kõlavaid sõnu majanduse konkurentsivõimest jm.

Mart Laari käitumine meenutab mustlasmutti, kes lubab sulle väikese tasu eest tulevikku ennustada, kui ta on aga läinud, siis avastad, et oled oma rahakotist ilma jäänud.

Võrdleme arve. Avalikult on IRL maksumaksjalt täiendavalt 100 miljonit rööviva gaasiaktsiisi tõstmise vastu, samal ajal aga teeb IRL vaikselt valitsusliidu eelarve kõnelustel, mida IRLi poolt juhib Mart Laar, ettepaneku tõsta järgmisel aastal käibemaks 20 protsendile. Sellega võtaks valitsus maksumaksjalt veel üle 2 miljardi krooni. Variserlik käitumine IRLi poolt. Aga ega Andrus Ansipi juhitav Reformierakond polnud parem. Teisipäeval lekitas üks Reformi tipp-poliitik ajakirjanikele info, et kui valitsusliit eelarveküsimustes teisipäeva õhtuks kokkuleppele ei jõua, võib rääkida koalitsiooni lagunemisest. Tingimus: seda poliitikut ei tohi tsiteerida ega nime avalikustada.

Mõne tunni pärast kajastas pea kogu Eesti meedia valitsusliidu võimalikku lagunemist. Reform saavutas oma eesmärgi. Terava kriitika alla sattunud Ansip sai spekulatsioone kommenteerides näidata end kompromissialtina, kelle peamine eesmärk on Eestile keerulisel ajal vältida valitsuskriisi. Soovitan teil riigieelarve koostamisel mitte uskuda poliitikuid. Nad reeglina valetavad ja manipuleerivad teiega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing