ÄP fototoimetus • 18. september 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Parimad ettevõtted on ABB ja Tallink Grupp

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) juhatuse esimehe Ülari Alametsa sõnul anti ettevõtluse auhinna peaauhind ning ühtlasi tiitel välisinvestor 2008 stabiilset kasvu näidanud ettevõttele, kes tunnistati parimaks välisinvestoriks ka läinud aastal.

"Praegu on rahvusvahelisse kontserni kuuluval ABB-l Eestis juba üle 1000 töötaja ning tehased Keilas, Jüris ja Maardus. Ettevõtte käive on 1,7 miljardit, investeeringute kogumaht 650 miljonit krooni ning üle poole toodangust läheb ekspordiks," sõnas Alamets.

Eesti kõige konkurentsivõimelisem ettevõte on tänavu Tallink Grupp, seda ka turismiettevõtete hulgas. Möödunud aasta võitjatest suutsid esikohapositsiooni ja hea konkurentsivõime oma kategoorias lisaks Tallinkile säilitada veel kolm ettevõtet - BLRT Grupp, Mazeikiu Nafta Trading ja Tallinna Sadam.

"Konkurents kui majanduslik võistlus - võistlus paremate müügitulemuste, lojaalsemate partnerite ja andekamate töötajate nimel - on Eesti koduturul praegu tihedam kui kunagi varem. Seda näitab nii praegune edetabel kui ka igapäevased uudised," sõnas kaubanduskoja peadirektor Siim Raie konkurentsivõime edetabeli tulemusi kommenteerides.

Konkurentsivõime edetabeli koostamise eesmärgiks on välja selgitada kõige konkurentsivõimelisemad ettevõtted, pakkuda ettevõtetele võimalust võrrelda end teistega ning hinnata Eesti ettevõtete edukust, tulemuslikkust ja jätkusuutlikkust.

Lisaks kahele peaauhinnale kuulutati konkurssidel välja võitjad kuues auhinnakategoorias ning selgitati kõige konkurentsivõimelisimad ettevõtted 12 majandustegevusalas.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt