Palla: valitsus on pankrotis

Mariliis Pinn 19. september 2008, 15:43

Harju Elektri nõukogu esimees Endel Palla
leiab, et Eesti maksusüsteemi pankrott on käes ja valitsusel ideed otsas.

Palla on valitsuse suhtes kriitiline. "Mida vähem valitus segab, seda parem. Nii Vene ajal, kui ka praegu. Maksusüsteem on käest ära, maksusüsteemi pankrot on käes. Sotsiaalmaks on kõrge, dividendimaks kõrge," sõnas mees, kes on pea 40 aastat Harju Elektrit juhtinud.

"Kui 2000. aastal ettevõtete tulumaks kaotati, siis lääne mehed naersid, et kaua see nii ei püsi. Ma tean, et ettevõtjana ei tohiks ma nii rääkida, kuid madal ettevõtte tulumaks oleks parem lahendus, kuid nüüd minnakse erisoodustustega lolliks," sõnas Palla, kelle sõnul viivad ettevõtted Eestist kasumi välja maksuvabalt ja et erisoodustused ei soosi töötajate koolitamist ja aktsiaoptsioone.

"Pangad, Eesti Telekom, teenivad miljard aastas, kui ettevõtte tulumaks oleks 20%, siis oleks sellest riigieelarvesse laekunud 200 miljonit. Sellest nulliga mängimisest ei saa maailm aru," lisas ta ja selgitas, et ka varem sai maksusoodustusi ja üle 10% ei ole nad kunagi oma tuludest riigile loovutama pidanud.

"Praegu on valitsus pankrotis. Pole ideid," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. September 2008, 15:53
Otsi:

Ava täpsem otsing