Westmer arendab Haapsalus sadamat ja laevaremonti

19. september 2008, 08:01

Kalapüügi ja laevaremondiga tegelev
Westmeri AS algatas detailplaneeringu, et ehitada Bürgermeistri holmile
laevaremonditöökoda.

„Meie ujuvtöökoda on ajast ja arust,” põhjendas uue töökoja ehitamist Westmeri aktsiate ainuomanik Ain Roosild. Westmeril endal on üks kalapüügilaev, kuid remonti vajavad ka teised Haapsalu sadamais seisvad suured laevad, lisas Roosild.

Roosild omandas Westmeri kõik aktsiad (1,008 mln kr) mõne aasta eest, kirjutas Lääne Elu. Mulluse majandusaasta aruande põhjal oli Westmeri müügitulu üle 10 ja puhaskasum üle 4 miljoni krooni. Kilu ja räime püük moodustas müügitulust 7,6 ja laevaremont 1,5 miljonit krooni. PRIAlt sai ettevõte 2,9 miljonit krooni toetust, et vanarauaks lõigata üks vana laev.

Ettevõte andis mullu tööd 13–16 inimesele. Laevaremondi õiguse sai Westmer Veeteede ametilt mullu märtis, määrati ka sadama akvatoorium. Tänavu tahab Westmer parandada sadamat ja tegelda sadama passistamisega.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. September 2008, 08:00
Otsi:

Ava täpsem otsing