Rotid ärandasid traktori

Mariliis Pinn 21. september 2008, 16:30

Tõenäoliselt rottide hävitustöö tulemusena
käivitus neljapäeva õhtul Kaarma vallas Jõe külas külavanem Ants Raamatu
liisitud ligi 400 000 krooni maksev ratastraktor, mis liikus ise kümmekond
meetrit edasi ja süttis põlema.

Ants Raamatule tundub uskumatuna, et traktor ise kävitus ja tagurdas, kirjutas Meie Maa. “Läksin kella poole üheksa paiku õhtul jahile. Umbes tund aega hiljem kuulsin pauke. Lugesin kokku 17 pauku. Mõtlesin, et naabrimehed on ka jahil,” ütles kahe kilomeetri kaugusel seajahti pidanud Ants Raamat. “Koju tulles tabas mind täielik šokk. Kuku või kokku,” rääkis mees. Traktorist polnud muud alles kui raam. Jälgede järgi paistis, et imelikul kombel oli traktor tagurdanud oma endisest asukohast kümmekond meetrit tahapoole ja jäänud pidama vastu sõiduauto vrakki.

Ants Raamatu sõnul kasutas ta Belaruss MTZ 952 viimati kolm nädalat tagasi, täpsemalt 28. augustil. Pärast seda jättis masina õue seisma, lülitas mootori välja, jättis tagurpidi käigu igaks juhuks sisse ja ühendas massilüliti lahti. “Mitte keegi pole pärast seda traktorit puutunud, ka lapsed mitte. Kui keegi oleks selles käinud, oleks mu hundikoer hirmsasti haukuma hakanud. Täiesti uskumatu lugu,” rääkis Ants Raamat.

Ants Raamat helistas pärast põlengut hooldemehele Rein Haggile, kes käis traktorile garantiiajal hooldust tegemas. Too arvas, et võib-olla rotid närisid juhtmed läbi ja tekkis lühis. “Kombainidel on seda juhtunud, et juhtmed on läbi näritud,” sõnas Rein Haggi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. September 2008, 16:30
Otsi:

Ava täpsem otsing