Soome-Peterburi laevareisid võivad muutuda viisavabaks

21. september 2008, 15:09

Vene riigiduumas arutusel olev muudatus
lubaks liinilaevaga saabunuil kuni 72 tundi Venemaal viibida ilma viisata.

Muudatus võib teoks saada lähiajal, kirjutas Helsingin Sanomat täna viitega Vene allikatele. Kruiisilaevade reisijatele on selline võimalus kehtinud juba varem, nüüd on kavas laiendada seda sõiduplaani järgi liikuvatele laevadele. Muutus kehtiks kõigist maadest tulevate reisilaevade suhtes mitmes võimude määratud Venemaa linnades. Mõte on sissetuleva turismi oluline kasvatamine.

Soomes teeb ainsana regulaarseid Peterburi-reise Stella Lines Helsingist kolm korda nädalas. Ettevõtte juhi Kari Juvase sõnul võib liikumine muutuda viisavabaks juba oktoobris, see aeg sõltub aga täiesti muudatusettepaneku menetlemise käigust duumas. Juvase teatel on praegu kaks kolmandikku reisijatest venelased, kuid ta ootab uuendusega soomlaste arvu kasvavat.

Eesti ja Peterburi vahel ei ole regulaarset laevaühendust. Soomlased võivad kodusadamaist praegu reisilaevaga viisa ja kontrollita sõita Eestisse ja Rootsi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. September 2008, 09:54
Otsi:

Ava täpsem otsing