Ketlin Priilinn • 21. september 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Addenda kasutas ära majanduse soodsa seisu

Addenda juhataja Virve Roosimägi räägib, et kuus aastat tagasi, kui nad koos partneri Kristina Tšumakoviga firma lõid, püstitati endale kõrged eesmärgid. "Sugugi mitte ainult kasuminumber ei olnud see, mis kirja sai pandud," kinnitab ta. "Peamised olid ikka ühised väärtushinnangud ja positiivne ellusuhtumine."

Addenda peamise edufaktorina 2007. aastal nimetab Roosimägi esmalt suurepärast meeskonda. Samuti soosis Roosimägi sõnul ettevõtet väga hea majandusseis.

"Olukord oli hea kõigile, iseasi, kuidas keegi suutis ennast eelmisel aastal realiseerida võrreldes 2006. aastaga," ütleb ta. "Ei saa salata, et koormus oli hooajal väga kõrge. Töötasime oma meeskonnaga tihti hilisõhtuteni ning mitmeid kordi oli mõte töötajaid juurde võtta. Siiski, teades eelmisel aastal tuleva tööjõu kvaliteeti, ei hakanud me riskima." Ta lisab, et väljaõppele kulunud aeg oleks olnud selles kontekstis ebaefektiivne.

Ühe edutegurina nimetab Roosimägi ka konservatiivse eelarvepoliitika: jälgiti majanduses toimuvat ja kuulati analüütikute prognoose ning ei tehtud asjatuid ega priiskavaid kulutusi.

"Oleme heas koostöös paljude riikide erialaekspertide ja koolitajatega Euroopast ja Aasiast," kinnitab Roosimägi. "Selle aasta eesmärk on laiendada suhteid Ameerika Ühendriikidesse."

Ta märgib, et suhete vahendamine ja vahenduskoolitused on andnud teatava osa kasumist. "Peamine on aga see, et just rahvusvaheline suhtlemine on meile andnud julguse mõelda suurelt, katsetada uusi meetodeid ja teostada ka neid koolitusideesid, millest paljud unistadagi ei julge," selgitab ta.

Lisaks tingis ettevõtte edu sise- ja avatud koolituste mitmekordne kasv. "Sisekoolituste kasvu tingis hea koostöö püsiklientidega, kes teavad, et oleme paindlikud, et spetsiaalselt nende vajadustele disainitud koolitus annab efektiivseima tulemuse," jutustab ta. "Kindlasti tuli juurde ka palju uusi koolitatavaid."

Roosimägi sõnul on välja kasvanud oma ekspertide-koolitajate meeskond, mitmeid koolitusi tehakse ise ja täiendatakse end vastavalt uutele väljakutsetele. "Sel aastal suurendame oluliselt oma meeskonna koolituskulutusi, et rohkem spetsialiseeruda ja veelgi kvaliteeti tõsta," lisab ta. "Sellel aastal tuleb käive suurem, aga kasum jääb eelmisele aastale alla."

Tulevikus plaanitakse areneda ise ja liikuda edasi rohkem piiri taha. "Liigselt Eesti turust sõltuvuses olla on riskantne," leiab ta.

Oleme Addendaga koostööd teinud juba päris mitu aastat ning mõnes mõttes selle ettevõttega juba justkui kokku kasvanud. Meie koostöö on väga hästi harmoneerunud ja tegelikult ei oskakski peale Addenda välja tuua teisi koolitusfirmasid, kellel oleks nendega sarnased kogemused. Tegemist on igal juhul väga aktiivse ettevõttega, nad on alati mõistnud kõiki aktuaalseid teemasid ning on omal alal suurepärased asjatundjad.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt