Anne Oja • 21. september 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Reiljani asi peitumas meedia eest

Pilv ütles taotluses, et salvestatud materjale kasutatakse valikuliselt ja subjektiivselt, häirib ajakirjanike liikumine, pildistamine ja salvestamine, mis segab nii kaitsjate kui ka kaitsealuste keskendumist.

"Ma olen hämmingus, miks kaitsjad nii palju selle üle mõtlesid," ütles prokurör Triin Bergmann. "Viitasin sellisele vajadusele juba kohtuprotsessi alguses. Pilv aga ütles, et neil pole midagi varjata."

Pilv sõnas seepeale: "Mina pole selliseid sõnu kasutanud, võite meediasalvestustest ise kontrollida." Täpsustamisel selgus, et prokurör soovis varasematel istungitel, et tunnistajate ütlusi ei salvestataks ega näidataks meediakanalites, kuna tunnistajaid tuleb kaitsta. Kaitsjad tahtsid aga, et nii tunnistajaid kui ka kohtualuseid koheldaks võrdselt.

Reiljaniga kohtupinki sattunud advokaadi Tarmo Silla kaitsja Üllar Talviste nuriseb prokuröri sõnavõttude pärast väljaspool kohtusaali, kuid Bergmann leidis, et ta ei saa loobuda ühestki võimalusest asja tegelikku sisu selgitada.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt