Segane kärarikas rõõmupäev Moskvas

Romet Kreek 22. september 2008, 00:00

Kogu maailma börse reedel tabanud metsik ralli toimus ka Venemaal, kuid kohaliku aktsendiga.

Nimelt kimas Venemaa aktsiaturg kahepäevase kinnioleku järel oma kakskümmend protsenti üles. Seejärel peatati börsil kauplemine. See ei olnud üllatav. Kui Vene turg oli suletud eelnevatel päevadel, tõusid Londonis neljapäeval päris jõuliselt Vene aktsiad.

Kui kauplemine oli peatatud, pidas peaminister Putin kõne ja ütles, et Venemaa majandus on fundamentaalselt heas seisus ja Venemaa aktsiad on silmapaistvalt madalalt hinnatud.

Kauplemine jätkus. Aktsiate hinnad tõusid, iseäranis pankade omad. Kauplemine peatati uuesti, et taas käima minna. Milleks selline jukerdamine?

President Medvedev süüdistas NATOt Gruusia konflikti provotseerimises. Lisaks ehitavat Lääs raudset eesriiet Venemaa ette. Venemaa peaminister süüdistas Venemaa finantsturgude ebastabiilsuses USAd. Ehkki viimane ei ole päris aluseta, tundub, et kõigis Venemaa hädades on süüdi rahvusvaheline imperialism ja neli aastaaega.

Et Venemaa aktsiad on väga odavalt hinnatud, kinnitas neljapäeval lõunasöögil East Capitali nõukogu esimees Peter Elam Hakansson. Ta ütles, et olukord Venemaal, aga ka Balti riikides, sarnaneb väga 1998. aastale, kui vastava piirkonna fondidega varahaldusfirma alustas. Fundamentaalselt on Vene aktsiad väga madalat hinnatud (mõnede aktsiate P/E on üks, eelisaktsiate dividenditootlus üle 20%), kasumikasv korralik.Aktsiate sundmüügi järel hakatakse üks kord taas vaatama ettevõtete fundamentaalnäitajaid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:44

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing