JPMorgan langetas Briti pankade aktsiasoovitusi

22. september 2008, 12:27

JPMorgan Chase analüütikud alandasid Royal
Bank of Scotlandi, Barclaysi ja Lloyds TSB aktsiasoovitusi, kartes pankade
ebapiisavat kapitaliseeritust, vahendab Bloomberg.

Varem suhtusid analüütikud kolme panga aktsiasse neutraalselt, nüüd aga soovitavad omada neid indeksi osakaalust investorite portfellides väiksema osakaaluga. Antud pangad võivad olla sunnitud otsima 38 miljardit naela kapitali, et seista vastu majanduslangusele. RBS võib vajada 12 miljardit naela, Barclays 10 miljardit naela ja HSBC ostnud Lloyds TSB 16 miljardit naela.

RBC kapitalireservid võivad kuluda Suurbritannia ja USA majanduslanguse käigus. Panga ABN Amro ülevõtmise kulude kärpimise eesmärgid võivad osutuda saavutamatuteks.

Lehman Brothersi USA üksuse ost võib Barclaysi sundida kaasama kapitali ja süüa kasumit.

„HBOSi ülevõtmine Lloyds TSB poolt ehk Suurbritannia pangandusgigandi loomine ei ole aktsionäride parimates huvides ajal, kui Suurbritannia majanduse ees seisab oluline langus,“ kirjutas panga analüütik Carla Antunes da Silvia.

Pangaaktsiate hinnad tõusid. Royal Bank of Scotlandi aktsia hind tõusis täna kella 12:20ks 2,6 protsenti, 219 pennile. Barclaysi aktsia hind tõusis 1,4 protsenti, 394,25 pennile. Lloyds TSB aktsia hind tõusis 0,6 protsenti, 287,50 pennile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. September 2008, 12:39
Otsi:

Ava täpsem otsing