ÄP fototoimetus • 22. september 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Tootjahinnaindeks tõusis 7,3%

Tootjahinnaindeksit mõjutas augustis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus metalli ja metalltoodete tootmises ning kummi- ja plasttoodete tootmises. Eelmise aasta augustiga võrreldes tõusid hinnad enim energeetikas, teatas statistikaamet.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2008. aasta augustis võrreldes juuliga -0,1% ja võrreldes eelmise aasta augustiga 3,8%. Ekspordihinnaindeksit mõjutas augustis keskmisest enam hindade langus puidutöötlemises ja puittoodete tootmises, rõivatootmises, kummi- ja plasttoodete tootmises ning elektriseadmete tootmises, samuti hindade tõus metalli ja metalltoodete tootmises.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2008. aasta augustis võrreldes juuliga -0,5% ja võrreldes eelmise aasta augustiga 8,4%. Impordihinnaindeksit mõjutas mineraalsete kütuste, põllumajandussaaduste, puidu ja elektriseadmete hindade langus, samuti rõivaste ja jalatsite ning metalli hindade tõus.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt