Tootjahinnaindeks tõusis 7,3%

ÄP 23. september 2008, 00:00

Tootjahinnaindeksit mõjutas augustis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus metalli ja metalltoodete tootmises ning kummi- ja plasttoodete tootmises. Eelmise aasta augustiga võrreldes tõusid hinnad enim energeetikas, teatas statistikaamet.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2008. aasta augustis võrreldes juuliga -0,1% ja võrreldes eelmise aasta augustiga 3,8%. Ekspordihinnaindeksit mõjutas augustis keskmisest enam hindade langus puidutöötlemises ja puittoodete tootmises, rõivatootmises, kummi- ja plasttoodete tootmises ning elektriseadmete tootmises, samuti hindade tõus metalli ja metalltoodete tootmises.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2008. aasta augustis võrreldes juuliga -0,5% ja võrreldes eelmise aasta augustiga 8,4%. Impordihinnaindeksit mõjutas mineraalsete kütuste, põllumajandussaaduste, puidu ja elektriseadmete hindade langus, samuti rõivaste ja jalatsite ning metalli hindade tõus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:44

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing