Eesti parandas positsiooni korruptsiooni tabelis

23. september 2008, 14:00

Transparency Internationali korruptsiooni
tajumise indeksi (CPI) tabelis on Eesti sellel aastal 27. kohal, mis
võrreldes eelmise aastaga on üks koht kõrgem.

Eelmisel aastal oli Eesti tabelis 28. kohal 6,5 palliga ning selle aastal on Eestile omistatud 27. koht ja 6,6 palli. Tabeli esikolmik kuulus 9,3 palliga Taanile, Uus-Meremaale ja Rootsile, vahendas Transparency International.

Transparency Internationali korruptsiooni tajumise indeks mõõdab kuidas kasutatakse avalikku raha. Indeks võtab kokku erinevate ekspertide hinnangud ning ettevõtete uuringud. CPI 2008 hindab 180 riiki (sama palju kui CPI 2007) skaalal nullist (kõrgelt korrumpeerunud) kümneni (korruptsiooni puhas).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. September 2008, 18:30
Otsi:

Ava täpsem otsing