Facio Ehitus: väikestes valdades korruptsioonioht suureneb

23. september 2008, 16:55

Facio Ehituse juhi Toomas Trompi sõnul
suurendab pingestatud olukord majanduses korruptsiooniohtu väikestes
omavalitsustes, ehituses pigem mitte.

"Kui keegi tahab korrumpeerunud tegu teha, siis ta ka teeb. Ma ei usu, et ehituses korruptsioonioht majanduslangusest tingituna oleks suurem. Ehituses on nagunii see oht olemas, kuid ma ei usu, et see seepärast nüüd suureneks. Pigem suureneb omavalitsustes, väiksemates valdades, kus liiguvad nagunii väikesed rahad,“ kommenteeris Tromp täna Korruptsioonivaba Eesti korraldatud pressikonverentsil lausutud väidet, et arvestades pingestuvat majandusolukorda hakkavad ärimaailmas taas tekkima korruptsiooniohud.

„Ma ei pea siin isegi mitte Tallinnat silmas. Aga ma ei usu, et kui mõnes väiksemas vallas läheks ehituseks, siis tehtaks pakkumine näiteks Facio Ehitusele, ikka üritatakse väiksemate kohalikega asju ajada,“ lisas Tromp.

Korruptsiooni vastu saab Facio Ehituse juhi sõnul võidelda seadusandlikkuse kaudu. „Võib-olla tõesti pole olnud viimasel ajal selles osas reeglite selgemaks muutmist. Ka riigihangete seadus võiks olla oluliselt parem ja selgem,“ kostis Tromp pressikonverentsil kõlanud väite pihta nagu oleks Juhan Partsi aegse valitsuse kukkumisega kadunud ka valitsuse huvi korruptsiooni teema vastu.

„Ehituses tellimuste arv ilmselt langeb, kuid ma ei usu, et see tooks korruptsiooniohu suurenemise, pigem tugevneb konkurents. Tekib rohkem kohtuvaidlusi,“ märkis Tromp

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. September 2008, 18:30
Otsi:

Ava täpsem otsing