OECD peasekretär kiitis USA võimude tegutsemist finantskriisis

Mariliis Pinn 23. september 2008, 14:29

OECD peasekretär Angel Gurr?a kiitis oma
avalduses USA võimude reageerimist finantssektori raskustele.

„Me tervitame ja toetame USA valitsuse süsteemset päästekava, mis aitab kaasa finantsturgude normaliseerumisele, säilitab tööjõudu ja majandusaktiivsust,“ seisis avalduses, mis toetas USA rahandusministeeriumi plaani eraldada 700 miljardit halvaks läinud laenude ostmisele hädas pankadelt. Gurr?a leiab oma avalduses, et kava väljakuulutamine on käivitanud juba finantsturgude normaliseerumise protsessi ja olukorra paranemine peaks jätkuma kui USA valitsus ja kongress töötavad välja plaani üksikasjad.

Gurr?a teate kohaselt stabiliseerib USA valitsuse plaan lisaks USA majandusele ka maailma majandust. „See loob tingimused vajalikus finantsinstitutsioonide rekapitaliseerimiseks, kuna see aitab hakkama saada murettekitavate kinnisvaralaenudega, koguda uut kapitali ja taas usaldust võita, et saavutada likviidsust,“ lisas ta.

Peasekretär teatas, et OECD teeb koostööd valitsuste, keskpankade ja rahvusvaheliste institutsioonidega, et reformida rahaturge, vältimaks kriisi tekitanud tegureid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. September 2008, 09:33
Otsi:

Ava täpsem otsing