Tammerk: kõige korrumpeerunum on Somaalia

23. september 2008, 17:52

Korruptsioonivaba Eesti juhatuse esimehe
Tarmu Tammerki sõnul on kõige rohkem korruptsiooni Somaalias, Iraagis ja
Myanmaris.

"Kõige korrumpeerunumad on Somaalia ja Iraak. Mida vaesem riik, seda korrumpeerunum. Eesti pole enam vaene riik, seetõttu on ka tingimused siin selleks, et korruptsioon vohaks, väiksemad,“ lausus Tammerk.

Venemaa tulemus halvenes sel aastal, riik hõivas 147 koha. Gruusia oli aga kohal number 67.

„Geopoliitilises mõttes oleme meie korruptsiooni ülevaate tabelis põneval kohal. 80 kilomeetri kaugusel on korruptsiooni seisukohast kõige puhtamad riigid ning ida poole on riigid, kus korruptsioon vohab. Võrreldes Läti ja Leeduga on Eesti liikumas Põhjamaade poole, kuid liikuda on veel palju,“ lausus Tammerk.

Taani, Uus-Meremaa ja Rootsi on kõige vähem korrumpeerunud. Järgnevad Soome ja Šveits.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. September 2008, 18:30
Otsi:

Ava täpsem otsing