Romet Kreek • 23. september 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Arco Vara saabus börsile liialt vara

Vaadates, millal ja mis hinnaga Arco Vara börsile tuli, võiks öelda, et investorite seisukohast oli börsile tulek liiga varajane või siis vastupidi jäi aastaid hiljaks. Küll aga olid rahul aktsiat pakkunud omanikud.

Kas ei oleks fantastiline osta rasketes oludes oma kinnisvaraprojektidele lisaraha otsiva kinnisvarasektori ettevõtte aktsiaid kinnisvaraturu sügava languse ajal?

Või siis, kui veel aastaid jätkus või näis jätkuvat kinnisvara ostuhullus? Esimesel puhul oleks investorid saanud stressis hinnaga varad kaudselt kätte soodushinnaga. Teisel puhul oleks head uudised kinnisvaraturul aina aktsia hinda ülesse visanud.

Arco Vara aktsia kukkus eile silmapaistvalt. 137 tehingus ja 5,2 miljoni kroonise käibe juures kukkus kinnisvaraarendaja aktsia hind 10,9 protsenti, 6,42 kroonile ehk 0,41 eurole. Päris muljetavaldav - 35 protsenti kõigist börsil toimunud tehingutest juhtusid Arco Vara aktsiaga. Käibearvestuses oli Arco Vara aktsia osa 40 protsenti.

Lisaks Arco Varale on meil börsil veel omapärasem kinnisvaraprojekt - nimeks Trigon PD.

Kui Arco Vara oli peaaegu suurim kukkuja (suurima kukkuja au läks siiski 8730kroonise mikrokäibega Starmanile), siis Trigon PD aktsia oli suurim tõusja. Aktsia hüppas 14 protsenti. Tehinguid tehti neli, käibeks tuli 29 270 krooni. Ei olenud just silmapaistev käive. Aktsia sulgus 15,33 kroonil ehk maksis 0,98 eurot.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt