23. september 2008 • 2 min
Jaga lugu:

II koht - Jupiter Plus otsib järjest uusi kasvuvõimalusi

Ettevõtte käive kasvas eelmisel aastal 48%. Peamine kasv tuli teenuste ekspordi suurenemisest. Suuremad eksporditurud olid nagu varasematelgi aastatel Venemaa ja Saksamaa. Tänavusekski aastaks planeeritakse käibe umbes 30protsendilist kasvu. Peamiselt toimub see autovedudes, kuid oma osa annab ka tolliterminali teenuste laiendamine.

Jupiter Plusi põhitegevusalade hulka kuuluvadki rahvusvaheliste autovedude kõrval ka ekspedeerimisteenused, tahke kütuse jaemüük, veoautode remonditööd ja tollimaakleri teenused.

Jupiter Plus on ka esimesi Eesti ettevõtteid, mis tegeleb juba kolmandat aastat pürotehnilise kauba (ilutulestikud) transiidiga Eesti kaudu. Ettevõtte tegevjuhi Jevgeni Sidorovi sõnul on pidev uute võimaluste ja projektide loomine võimaldanud ettevõttel edu saavutada. "Oleme loonud transpordifirmana enda jaoks maksimaalse komplekssuse," selgitab Sidorov.

Enda autopargile lisaks on ka dispetšerid, kes tegelevad logistikaga, samuti on oma tollilaod Pärnus ja Tallinnas ning tollimaaklerid. "Praegu tuleb teenuseid sisse osta väga minimaalselt," nendib Sidorov.

Eelmisel aastal investeeris ettevõte materiaalsesse põhivarasse 26,4 miljonit krooni. Tänavu on plaan investeerida 20 miljonit krooni. Sidorovi kinnitusel tuleb ettevõttel edasi pürgida. Laiendada tuleb klientide võrku Eestis, Euroopa Liidus ja kolmandates riikides. Täpsemaid lähiaja plaane Sidorov siiski avaldama ei soostunud.

Jupiter Plus teeb esindajate võrgu kaudu koostööd partneritega paljudes riikides Lääne-Euroopas, Skandinaavias, Baltimaades, Venemaal ja Ukrainas.

Viimasel ajal on tihenenud koostöö Venemaa suurettevõttega Reiting, Rootsi firmadega Winina AB, Arla Foods ja ALAX Konserver AB ning Saksa firmadega Nordmilch DKV Service International AG ja Condor GmbH.

Autor: Marika Roomere

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt