Sügis toob täiendusi laotõstukite turule

Martin Kõiva 24. september 2008, 00:00

Uute Levio- ja Staxio-seeria tõstukite arendamisel on silmas peetud lihtsust ja turvalisust.

Kui tõstuki operaator sisestab oma PIN-koodi, lülitab tõstuk sisse operaatori individuaalsed seadistused, kuhu on programmeeritud kiirendus, maksimaalne kiirus ja pidurdusomadused vastavalt kasutajale.

Tõstevõime jääb Levio-seeria puhul 1,4 ja 2,5 ning Staxiol 0,8 ja 2 tonni vahele. Tõstukite kered on parema manööverdamisvõime huvides ümara disainiga ja sobivad seetõttu töötama ka üsna kitsastesse oludesse.

Uute mudelite hinnad jäävad seniste mudelitega samale tasemele.

Maailma vanimal tõstukitootjal tuleb aasta lõpus välja uus tõstukite kolmerattaline VF- ja neljarattaline VT-seeria, mis on disainilt ja omadustelt sarnased sisepõlemismootoriga VX-seeria tõstukitega, kuid millele on lisatud ka elektrijõuga kaasnevaid positiivseid omadusi.

Näiteks on tõstukeid võimalik kasutada oludes, kus on vaja suurt tõstejõudu, kuid sisepõlemismootoriga tõstuki heitgaasid on lubamatud. Sisepõlemismootoriga paralleelmudeliga võrreldes on uuenenud ka välisdisain ning ergonoomika ja vähenenud on pöörderaadius. Uuendusi on ka platvormtõstukil MP20VX.

Tõstukite hinnad pole veel teada, kuid tootja on lubanud, et need saavad olema konkurentsivõimelised.

Yale hoiab oma uute tõstukite tehnilisi andmeid veel saladuses.

Rocla mudelite PHS10 ja PHX10 uuendamisel pöörati erilist tähelepanu kasutusmugavusele ja turvalisusele.

Ümardatud nurgad, käepidemed mõlemal pool, väike astekõrgus, kummimatt, reguleeritav pehme iste ja seljatugi, palju ruumi kauba jaoks ning kaarjas kolmeosaline turvavärav peaksid tagama mugavad ja ohutud tööolud.

Rocla on patentinud oma Integral masti, millel on hea tõstetäpsus ja suur jääktõstevõime, mis aitavad parandada nii tootlikkust kui ka turvalisust. Uudse mastiga on tõstevõimalus 11,5 m.

Tõstukite hinnaklass algab 480 000 kroonist ja sellele lisandub käibemaks.

Septembris toob AS Agrovaru Eestis müügile Saksa tootja Jungheinrich EFG 2. ja 3. seeria elektritõstukid, millel on automaatselt rakenduv käsipidur.

Lisaks on hüdraulika juhtimise seadmed integreeritud käetoe sisse ja operaatori töö teeb mugavamaks kahes suunas reguleeritav elektriline rool. Madala energiakulu tagavad neljanda generatsiooni vahelduvvoolu mootorid. Tõstuki hinnad algavad 299 000 kroonist (+ km).

Uus Linde L12L HP paistab silma kahe tõstekahvliga - sellega saab korraga tõsta kahte alust.

Tõstuki tõstejõud on 1200-1400 kg, alumistel kahvlitel 2 tonni. Nagu eelkäijal, on ka uuel mudelil 3kW AC-mootor, mis tagab liikumiskiiruse kuni 10 km/h nii kaubaga kui ka kaubata. Nagu uutel Toyota tõstukimudelitel, on ka Lindel võimalus operaatoreid PIN-koodi järgi eristada, et nad saaksid kohe tööd alustada oma isiklike seadistustega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:50

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing