Plahvatus purustas Otepää vineeritehase

Mariliis Pinn 24. september 2008, 08:01

Esmaspäeval kell 21.41 märkas üks
UPM-Kymmene Otepää vineeritehase tööline, et puidutolmu sekka lendas sädemeid ja
tormas kohe tuletõrjet kutsuma, sest õhus oli suurpõlengu oht.

Tuleohtlikku tehast kihutasid kustutama Otepää ja Kanepi pritsimehed ning Valga operatiivkorrapidaja, kirjutas SL Õhtuleht.

"Juhtus nõnda, et sädemed sattusid kuidagi peene puidutolmu sisse ja lihvimismasina juures töötanud mees läks sellest päästeametile teada andma. Kärgatus käis aga alles siis, kui mees oli töökohale tagasi jõudnud," selgitab alles 4. septembril avatud vineeritsehhi tegevjuht Ando Jukk, kuidas pritsimeeste kutsuja õnnetuse ainsaks ohvriks sattus.

Vägev lööklaine rebis tehasehoonelt ühe plekkseina ja paiskas selle mitme meetri kaugusele, peale selle lendas tükkideks saepurutolmu transporditorustik, õues seisvad tolmufiltrid ja saepurukonteinerid süttisid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. September 2008, 16:02
Otsi:

Ava täpsem otsing