Raidla: raskel ajal kohtuvaidluste arv kasvab

24. september 2008, 18:31

Advokaadibüroo Raidla Lejins Norcous
partneri Jüri Raidla sõnul majanduslikult rasketel aegadel kohtuvaidluste arv
kasvab.

„Majandusmõjud on erinevate maade erinevatele büroodele erinevad. Need, kes on tehingutele spetsialiseerunud, neil tuleb ilmselt jagada majandusturu tehingute saatust. Kuid ega müügitehingud, ülevõtmised jms ju ei lõpe. Kui pole tegemist sundmüügiga, siis on tegemist sunnitud müügiga,“ lausus Raidla Äripäeva konverentsil Äriplaan.

Õigusturg on Raidla sõnul ühe advokaadibüroo jaoks mitteplaneeritav ja raskesti prognoositav. „Kui järgmine aasta on majanduskasv tervikuna 0% ja isegi see võib olla liiga optimistlik, siis õigusturu kasv võib olla järgmisel aastal paar protsenti, mitte rohkem,“ märkis advokaat.

„Põhjamaade suurte büroodega me ennast veel võrdlema ei peaks, kuid lähema 4-5 aasta jooksul on Eesti suurimate advokaadibüroode töötajate arv on 40-50 ringis,“ märkis Raidla.

Õigusturul taandub advokaadi sõnul kõik efektiivsusele ja hinnale. „Kui kliendi teenindamise efektiivsus on heal tasemel, siis majanduslik ja rahaline efektiivsus lisanduvad sellele,“ lausus Raidla.

Tema arvates 2009. aastal on suurimaks ohuks see, et ei suudeta mõista, et keskkond on järsult muutunud ning hiljutised kuldsed ajad ei kordu sellistena enam kunagi. Raidla arvates on investeeringud suunatud vaimse ja materiaalse infrastruktuuri arendamisse. Edu tagab tema sõnul praegu ja tulevikus see, kui suudetakse arendada kõrgeima professionaalsusega meeskond. Õigusabi sektori käibekasv aastal 2009 jääb Raidla arvates 3-6% vahemikku.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. September 2008, 13:08
Otsi:

Ava täpsem otsing