Eestlane sai Venezuela suurima osariigi kuberneriks

Mariliis Pinn 25. september 2008, 09:29

Peeter Mahlbergist sai hiljuti Venezuela 23
osariigi seas nii pindalalt kui ka elanike arvult (3,6 miljonit) suurima, Zulia
kuberner.

13. juulil 1944 Tallinnas sündinud Peeter Mahlberg jõudis samal sügisel Nõukogude armee eest Eestist põgenenud vanematega pärast Euroopa-seiklusi lõpuks 1946. aastal Venezuelasse, kirjutas Eesti Ekspress. Pärast keskkooli lõpetamist sealses tähtsaimas tööstuslinnas Valencias asus noor Mahlberg samas linnas tööle Harry Männili osalusega ACO Grupi tütarfirmasse.

1998. aastal nimetati Mahlberg kahemiljonilise elanikkonnaga Maracaibo (Zulia osariigi pealinn) linnapeaks. Seejärel oli ta viie aasta jooksul Maracaibo organisatsiooni Metro president ning 2003. aastal valiti juba Zulia osariigi lennujaamade juhiks.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. September 2008, 10:33
Otsi:

Ava täpsem otsing