Ekskavaatoriga kartulipõllul saaki päästmas

Mariliis Pinn 25. september 2008, 07:57

Et kartulisaaki mädanemisest päästa, võttis
Tartumaa Ülenurme valla Einola talu peremees Ants Einola ette kiired
maaparandustööd.

Einola uuris kõigepealt koos Ülenurme töömeeste Arne Paavo ning Jaak Undiga Reola külla jääva 10 ha suuruse rendipõllu ääres kaardilt, kus dreenid täpselt jooksevad, et kopp õiges kohas maasse lüüa, kirjutas Maaleht.

“Kaevame põllul mitmes kohas dreene lahti ja vaatame, kas need töötavad. Kui on umbes ning vesi ei jookse, peseme dreenipesijaga läbi. Süsteem hakkab siis tööle ja põld kuivama,” selgitas Einola. “Põllu teises servas kadus pinnavesi kohe pärast dreenide läbipesu.”

Enam kui 40 aastat agronoomiaga tegelnud mees ei mäleta, et varem niiviisi kartulit põllult päästa on tulnud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. September 2008, 07:57
Otsi:

Ava täpsem otsing