Christel Karits • 25. september 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Horoskoobi-laulud 40 aastat hiljem

Kultuse staatuses lauluvõistluse hitte esitavad kokku kolmel kontserdil Tallinnas, Tartus ja Pärnus Liisi Koikson, Rebecca Kontus, Voldemar Kuslap, Ivo Linna, Laura Põldvere, Ewert Sundja, Heidy Tamme ja Koit Toome.

Kava muusikaline juht Siim Aimla pole ise telerist Horoskoobi lauluvõistlust näinud. Laule valides sai ta palju abi õhtujuht Olavi Pihlamäelt, kes ka kontserdil noorema publiku Eesti 60.-70. aastate muusikaeluga kurssi viib.

Abiks on videolõigud toonastest telesaadetest.

Aimla ütleb, et esinejad said valitud nii, et nad haaraks võimalikult laia publikut. "Laval on praegused kuumad nimed ja osa vanast kaardiväest. Ka õhtujuhtide puhul on nii - kõrvuti on Olavi Pihlamägi, kes teab horoskoobist kõike, ja Tuuli Taul, kes saatest midagi ei tea. Nii jagavad nad saalisolijatega oma rolle."

Seda, et kohaletulnuile võiks Horoskoobi-laulud kaugeks jääda, ei tasu karta, sest suurt osa tolleaegsetest hittidest mängitakse tänapäevalgi. Kontserdil tuleb osa laule ettekandmisele nii, nagu nad kõlasid neljakümne aasta eest, osa on saanud aga ajakohasema seade.

"Me pole enam väikesed" Heidy Tammelt ja Voldemar Kuslapilt, "Taas punab pihlakaid" Ivo Linnalt, toob Aimla paar lugu näiteks ja lisab, et Ivo Linna esituse vastu ei saa mitte miski.

"Tulema peab sellepärast, et Horoskoobi-laulud väärivad kuulamist," ütleb õhtujuht Olavi Pihlamägi, kes Horoskoobi hiilgeajal oli tudeng ja tegi oma esimesi raadiosaateid ning tänu kelle soovitusele mõnigi noor solist telesaatesse valiti.

Pihlamägi tunnistab, et kava oli keeruline kokku panna, sest Horoskoobi lauluvõistluselt on tulnud kaks plaaditäit hitte. "Lõppenud on päevad" ja "Korraks vaid" meenuvad kohe. Talle endale meeldivad enim need lood, millel on itaalia algupära, aga ka soome ja rootsi laulud. "Kahjuks ei kõla kõik lemmikud. Mõnda laulu noored ei taha või ei julge võtta, sest miks lugu ümber teha, kui paremini ei suuda," ütleb Pihlamägi.

Seekordne vähiliidu heategevuskontsert kutsub toetama mammograafiabussi ostu ja võitlust rinnavähiga.

"Kokku oleme korjatud praeguse seisuga 2 600 000 krooni. Puudu on veel ligi miljon krooni," ütleb Eesti Vähiliidu tegevdirektor Maie Egipt. "Bussi juba ehitatakse ja see saab valmis 2008. aasta detsembris."

Eesti Vähiliit, Eesti Kunstimuuseum, Eesti Kunstnike Liit ja Swedbank korraldavad ka heategevusliku kunstioksjoni "Ära jää hiljaks", mis toimub 30. septembril Eesti Kunstimuuseumis.

Enampakkumisele tulevad Uno Roosvaldi, Mari Roosvaldi, Sirje Runge, Jaan Elkeni, Epp-Maria Kokamäe, Andres Toltsi, Ado Lille, Jüri Arraku, Tiiu Pallo-Vaigu, Lola Liivati, Anne Parmasto, Valeri Vinogradovi, Siim-Tanel Annuse, Valli Lember-Bogatkina, Kreg A-Kristingu ja Saskia Kasemaa kunstiteosed. Oksjonihaamrit hoiab Heinz Valk.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt