25. september 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Queen küttis Riia Arenal tuhanded põhjamaalased üles

Riias toimunud Queeni ja Paul Rodgersi kontserti jääb meenutama kätemeri, nostalgiapisarad ning ühislaulmine.

Paljud fännid on seisukohal, et praegune Queen pole üldse see, mis ta omal ajal oli. Loomulikult ei ole, Freddie Mercury suri seitseteist aastat tagasi ning aeg on teinud oma töö - bändi liikmed on muutunud ning püüdnud oma elu ja tegemistega edasi minna.

Ka Queen ise on muutunud. Praegu löövad kaasa vanadest tegijatest kitarrist Brian May ning trummar Roger Taylor. Basskitarrist John Deacon, kes on kirjutanud sellised Queeni legendaarsed lood nagu "You're My Best Friend", "Another One Bites the Dust" ja "I Want to Break Free", keeldus sellel tuuril kaasa tegemast.

Publik ei lasknud end siiski heidutada tõsiasjast, et solist Paul Rodgersi hääl ega lavaline olek pole võrreldavad Freddie Mercury omadega. Rodgers ei üritanudki Mercury suuri kingi täita, vaid tegi oma asja nii, nagu ta on seda alati teinud.

Riia kontserdi alguses esitas bänd peamiselt uusi lugusid oma äsjailmunud stuudioplaadilt "The Cosmos Rocks", mis on esimene plaat pärast 1995. aastat, mil bänd andis välja veel avaldamata helilindistused, mis tehtud vahetult enne Mercury surma.

Võib-olla olen ma liiga kinni vanas, aga uued lood ei tekitanud minus ohho-emotsioone ei plaadilt ega kontserdil kuulates.

Kontserdi teist poolt täitsid valdavalt vanad lood. Ja rahvas läks põlema. Ülemises reas istudes avanes unustamatu vaade lavale ja meeletule kätemerele. Publik oli suurepärane ja kontsert saavutas tipphetke. Sarnast kaasaelamist pole ma teistel suurkontsertidel kohanud.

Ma ei lasknud end häirida sellestki, et kohati mängis bänd solistist üle ning vokaali polnudki eriti kuulda.

Kontserdi lõpus andis Roger Taylor oma trummipulgad üle lavale tulnud Läti peaministrile Ivars Godmanisele. Bänd oli teinud peaministrile ise ettepaneku kaasa lüüa. Algul keeldus Godmanis viisakalt sellest võimalusest, ent hiljem helistas tagasi ja nõustus. Peab tõdema, et peaminister sai laulu "All Right Now" ajal trummide taga väga hästi hakkama ning tema näol peegeldus ülim rahulolu.

Freddie Mercury laulis ka ise, küll helilindilt, aga siiski. Tema esituses kõlas laul "No-one But You (Only The Good Die Young)", taustaks video ning bänd laval mängimas. See oli pisarate poetamise koht.

Seega võib öelda, et kontsert oli tõesti hea. Küll mitte see päris Queen, kuid enam lähemale neile ei saa. Aega pole ju võimalik tagasi keerata.

Autor: Helen Rõivas

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt