Vähi: Poliitika kärbib ettevõtjate tiibu

Kaisa Tahlfeld 26. september 2008, 00:00

"Ma arvan, et miinust tuleb uuel aastal 1,5-2 protsenti. Kui Eestis pole stabiilsust ja usaldust, siis mida me siin investeerime? Praegu räägib ka Eesti välisinvestorite liit, et oleks tarvis parandada suhteid Venemaaga. See on mingis mõttes Eesti investeeringute isolatsioon," lausus Vähi Äripäeva konverentsil "Äriplaan".

Vähi sõnul võib öelda, et ülemaailmne finantsturgude kriis meid veel ei puuduta, kuid see pilv on Eestisse jõudmas. "Me ei saa seda mõjutada, kuid peame selleks valmistuma," sõnas Vähi.

"Mulle ei meeldi, kui valitsus teeb vähikäiku, kuid ei tunnistata ühtegi viga ja ei võeta vastutust. Kui nüüd meie peaministri avakõne "Äriplaanil" näitemeisterlikkuse või sisu poolest kokku võtta, siis näitlejameisterlikkuse eest saaks ta 4+, kuid palju sisu poolest, seda tuleb veel mõelda. Vigu ei tunnistata! Hoiatatakse stiilis, et kui mina ära lähen, siis tuleb Savisaar," märkis Vähi ning lisas, et nõustub Jüri Käo ja Priit Põldoja väljaütlemistega, et meil on ebaõnnestunud peaminister, kes varjab statistika taha tegelikku pilti.

Vähi sõnul peaks peaminister arutama realistlikult seda, kus me asume, mitte ilustama olukorda, samuti peaks kuulama ka teisi, sest alles siis saaks edasi liikuda.

"Kui me räägime järgmise aasta eelarvest, siis loomulikult 2,6protsendilist SKP kasvu ei tule, eelarve, mis esitatakse, on tegelikult pseudoeelarve. Järgmisel aastal tuleb tegelikult defitsiit," märkis Vähi.

Vähi sõnul peaks riik kindlasti jätkama investeerimisprogramme haridusele, infrastruktuurile. "Äkki mõtleks selle peale, et me saame suhteid Venemaaga ka normaliseerida."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:44

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing