Venemaa võib Eesti sihikule võtta

Mariliis Pinn 26. september 2008, 15:42

Demokraat Barack Obama ja vabariiklane John
McCain asuvad täna teleekraanis välisteemadel väitlema, eksperdid usuvad, et
teemaks saab ka Venemaa oht Eestile.

Täna õhtul algab kolmest saatest koosnev televäitlus Mississippi ülikoolis, kus mõõtu võtavad Obama ja McCain. The Tribune-Review uuris välispoliitika ekspertidelt, millised on järgmise presidendi suuremad välispoliitilised teemad ja millest nad loodavad õhtul kuulda.

Tuftsi ülikooli rahvusvahelise turvalisuse professor Dr. Robert L. Pfaltzgraff Jr ütles: „Ma näen, et Venemaa muutub Ukrainas enesekindlamaks, võimalik, et sama juhtub Baltimaades nagu Eesti ja Leedu. Me oleme olemasolevate positsioonide tõttu Gruusia suhtes nõrgal seisukohal.“

Pfaltzgraff nägi võimalust, et Venemaa kombib oma piire ja otsib võimalusi eriti Venezuelas. Ta mainis ka võimalust, et Iraan arendab tuumarelva ja Põhja-Koreaga seonduvaid probleeme.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. September 2008, 16:13
Otsi:

Ava täpsem otsing