Odavmüüke pakkunud arendaja pankrotistus

Anne Oja 29. september 2008, 00:00

"Kohtuotsus kuulub viivitamatult täitmisele," avaldas kohus Ametlikes Teadaannetes ja nimetas pankrotihalduriks Katrin Prüki. Kohus otsustas samas, et 21. oktoobril võetakse Askas Ehituse juhatuse liikmelt Aleksei Seredalt võlgniku vanne. Samal päeval peetakse ka võlausaldajate üldkoosolek.

2007. aasta mais lubas arendaja Patika majaostjale kauba peale Toyota Aurise. Maja hind oli toona 3 480 000 krooni. Kolmeukselise Toyota Aurise hind algas 219 900 kroonist ja viieukselise oma 236 500 kroonist.

Kuna ostjaid ei tulnud, alandas Askas Ehitus juba paar-kolm kuud hiljem majade hinda ligi poole miljoni krooni võrra.

Juunis reklaamis maakler Patikale ehitatud Fibo-plokkidest ehitatud maja hinnaga 2 999 000 krooni.

Novembriks oli Patika 13 majast kõik peale ühe müüdud. Samas langetas Askas Ehituse osanik Aleksei Sereda Karla külasse jäävate Lodjapuu tee ridaelamubokside hinna 1,3 miljonile kroonile. Ridaelamubokse müüdi musta karbina.

"Müün odavamalt seetõttu, et see on muutunud ballastiks, segab teisi, huvitavamaid projekte," selgitas Sereda Äripäevale. Ta muutus aga kohe valvsaks, kui ajakirjanik küsis firma pangakohustuste kohta. Tol hetkel oli Askas Ehitusel 17 miljoni krooni ulatuses lühiajalisi laene. Müümata bokside eest oleks ta teeninud vaid 10 miljonit krooni.

Laenu- ja liisingumakse häired ilmusid Krediidiinfosse riburada pidi tänavu suvel. Praegu on neid kahekümne tuuris. Lisaks on Askas Ehitus võlgu Intrum Justitia, Julianus Inkasso ja Incure Inkasso Agentuuri klientidele, geodeetiliste tööde ning turvateenuste eest. Askas Ehituse maksuvõlg ületab 2,5 miljonit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:45
    Otsi:

    Ava täpsem otsing