Fortise päästmine tõstab eestlaste laenukoormat

29. september 2008, 13:29

Belgia finantsvahendaja Fortise päästmine
muutis rahaturul olukorra pinevamaks ning kergitas 6 kuu Euribori uuele
rekordtasemele.

Euroopas ja ka Eestis kommertspankade poolt välja antavate pikaajaliste laenude baasintressiks olev 6 kuu Euribor tõusis reedeselt 5,290 protsendilt täna esmakordselt üle 5,3% joone, 5,315 protsendile.

Hollandi, Belgia ja Luksemburgi valitsused päästsid 11,2 miljardi euroga hätta sattunud Fortise panga. Fortise aktsia hind kukkus läinud nädalal 35 protsenti, kuna investorid on kaotanud usalduse panga vastu.

Hätta sattunud Fortis on ka Eesti Töötukassa vara haldav pank. Augustis kirjutas töötukassa investeeringutel silma peal hoidev Äripäev, et töötukassa vara haldav Hollandi investeerimispank Fortis Investments (endise nimega ABN Amro) teenis töötukassa 2,3 miljardi krooni haldamiselt tänavu esimesel poolaastal üle 19 miljonit krooni kahjumit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. October 2008, 15:57
Otsi:

Ava täpsem otsing