IRLi omavalitsuste sundliitmise idee jäi toetuseta

Mariliis Pinn 29. september 2008, 07:45

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volikogu
küsis laupäeval koalitsioonipartnerite Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku
Erakonna (SDE) toetust omavalitsuste sundliitmiseks, ent jäi sellest ilma.

IRLi kuuluva regionaalministri Siim Kiisleri sõnul on mitu võimalust, kuidas sundliitmisel piire tõmmata, ent sundliitmise otsus ise tuleb ära teha ja seetõttu tahab ta saada ideele koalitsioonipartneritelt põhimõttelist toetust, kirjutas Postimees.

Kiisleri sõnul eelistab tema isiklikult sellist haldusreformi, kus omavalitsusteks jääksid praegused maakonnad ja viis suuremat linna, senised omavalitsused võiksid aga jääda osavaldadeks, nagu Tallinnas on linnaosad, kuid samas pidas ta võimalikuks ka umbes 60–80 omavalitsuse loomist Eestis – nagu kavas, mis valmis kunagi Tarmo Looduse siseministriks oleku ajal.

SDE teatas eile, et sunniviisiliselt ja eesmärki püstitamata ei saa haldusreformi teha ja sotsiaaldemokraatide riigikogu fraktsiooni liikme Kalvi Kõva sõnul on Kiisleri soovitatud sundliitmine vaid üks võimalustest, kuidas haldusreformi läbi viia.

Ka Reformierakonna peasekretär Kristen Michal ei toetanud sundliitmise ideed, vaid soovitas Kiisleril edasi minna eelmise regionaalministri Vallo Reimaa ajal valminud haldusreformi kavaga, mis ei näinud ette sundliitmist, vaid soovitas anda rohkem võimu omavalitsusliitudele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. September 2008, 07:45
Otsi:

Ava täpsem otsing