Katrin Saks tahab Europarlamenti edasi jääda

Liis Kängsepp 29. september 2008, 11:34

Katrin Saksa sõnul kavatseb ta tuleva aasta
7. juunil toimuvatel valimistel kandideerida tagasi Euroopa Parlamendi liikmeks,
teatasid sotsiaaldemokraadid.

Katrin Saks kuulub Euroopa Parlamenti 2006. aastast, kui Toomas Hendrik Ilves valiti Eesti Vabariigi presidendiks. Välisasjade ja inimõiguste komisjoni liige, julgeoleku- ja kaitsekomisjoni ning siseturu- ja tarbijakaitse komisjoni töös osalev Katrin Saks soovib senist tegevust jätkata ning otsustas seetõttu tagasi kandideerida. “Loodan, et minu otsust toetavad sisevalimistel erakonna liikmed ning seejärel ülejäänud Eesti kodanikud,” kommenteeris Saks.

Saksa sõnul toetab ta Euroopa Parlamendi valimiste süsteemi muutmist ning pooldab nn avatud nimekirju. “Avatud nimekirjad pole mitte ainult valijale arusaadavamad, vaid see on ainuke lootus saada korralik valimisaktiivsus. Mäletatavasti oli see eelmisel korral vaid 27 protsenti. Praegu kehtiva süsteemi ehk kinniste nimekirjade puhul on oht, et osalusprotsent võib tulla nii madal, et tekib küsimus valimiste legitiimsuses. Meil küll seadus piiri ei sea nagu mõnes riigis, aga moraalses mõttes tekib küsitavus ikkagi,” lisas Saks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. September 2008, 11:34
Otsi:

Ava täpsem otsing