Pihl allkirjastab viisavabadusele eelneva leppe USAga

Mariliis Pinn 29. september 2008, 08:40

Siseminister Jüri Pihl allkirjastab täna
USAs kuritegevuse vastu võitlemise kokkuleppe, mis on viimane Eesti-poolne samm
viisavabaduse saamiseks.

Pärast USA välisministrilt Condoleezza Rice´ilt saadud kinnitust, et Eesti kuulub viisavabaduse kandidaatriikide hulka, tuleb sealsel sisejulgeolekuministril kaitsta kongressi ees Eesti sobivust, ning selgitada, et Eesti ei kujuta ameeriklastele ohtu ega soodusta illegaalset rännet, vahendasid rahvusringhäälingu uudised.

Pihli sõnul sõltub nüüd teisest poolest, kas nende registrid töötavad, mis on ka kõige probleemsem küsimus. Samas aga tundub, et konkreetne tahe on USAl olemas öelda selle aasta jooksul välja kuupäev, millest alates Eesti kodanikud saavad viisavabalt reisida Ameerika Ühendriikidesse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. September 2008, 08:40
Otsi:

Ava täpsem otsing