Starbucksi aktsia võib tõusta kuni 30 protsenti

29. september 2008, 14:18

Maailma suurima kohvikuketi Starbucks
aktsia hind võib aastaga kerkida 20 kuni 30 protsenti, vahendab Reuters maineka
investeerimisnädalalehe Barrons täna ilmunud numbrit.

Ettevõtte tegevjuht Howard Schultz üritab ettevõttele puhuda sisse uut energiat vaadates kriitiliselt ümber pakutavat menüüd ning hoides kokku kulusid. Ettevõte on eelneva poolteise aastakümne jooksul kasvanud nii kiiresti, et paljud keti kohvikud on muutunud üksteise konkurentideks. Näiteks New Yorgis on üsna tavaline asi, et kaks kohvikut on üksteisest vähem kui paari kvartali kaugusel.

Seetõttu teataski ettevõte sel suvel USAs 600 joogikoha sulgemisest, millega kaasnes 12000 töökoha likvideerimine. Lisaks on kohvikukett uuendanud menüüd tervislikumaks ning toonud turule uusi jooke. Schultz kinnitas ajalehele, et ettevõttel on kavas välja tuua kliendikaardiprogramm, mis on "üllatuslik ning meeldiv" ning ta usub, et Starbucks on suuteline võitma turuosa.

Starbucksi aktsia hind oli reedel 14,96 dollarit, mis on 2006. aasta novembri tasemega võrreldes kukkunud 63 protsenti. Aasta algusega võrreldes on väärtpaberi hind langenud 27 protsenti.

Bloombergi kogutud andmete kohaselt soovitavad kuus analüütikut aktsiat osta, 11 soovitavad hoida ning aktsiat müüa ei soovita mitte ükski analüütik.

Artikli autor omab Starbucksi aktsiaid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. November 2008, 18:34
Otsi:

Ava täpsem otsing