Keskerakond pääses kriminaalmenetlusest

Kadrin Karner 30. september 2008, 00:00

"Konkreetne artikkel ei sisalda sellist informatsiooni, mis viitaks kuriteo tunnustele," ütles aripaev.ee-le riigiprokuratuuri avalike suhete talituse juhataja Gerrit Mäesalu. "Kui prokuratuurile peaks antud juhtumi kohta laekuma täiendavat informatsiooni, siis ei ole kriminaalmenetluse alustamine välistatud," lisas Mäesalu.

Riigiprokuratuur ei saanud kolimisega kaasnenud tehnilistel põhjustel aripaev.ee-le reedel oma vastust edastada.

Endine õiguskantsler Allar Jõks ütles, et ta ei saa anda hinnangut konkreetsele Äripäevas toodud juhtumile. "Selge on, et tegemist on mitte ainult ühte erakonda puudutava küsimusega," ütles Jõks aripaev.ee-le.

"Iga kehtestatud piirang nõuab järelevalvajat, mis Eestis sisuliselt puudub. Euroopa Nõukogu hinnang erakondade rahastamise kontrolli süsteemile on ühene - ei vasta rahvusvaheliselt üldtunnustatud põhimõtetele," ütles Jõks. "Erakondadele, kellele meeldib iga valgusfoori tulega ristmiku ületada, olemasolev kord ja venitamistaktika paraku sobivad," lisas ta.

Reedel kirjutas Äripäev, et Tallinna Farmaatsiatehas kandis pool miljonit krooni Keskerakonna mõjukate poliitikute juhitava Jüri Vilmsi Sihtkapitali arvele. Mõned kuud hiljem loobus Tallinna linnaplaneerimise amet oma varasemast seisukohast, mis ei lubanud rajada farmaatsiatehasel enda kinnistule kõrghooneid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:45

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing