Miks peaksid ekspedeerijad, logistikud või veokorraldajad läbima FIATA diplomi koolituse?

Katrin Raie 30. september 2008, 00:00

FIATA diplomi koolituskavale on koolitusloa andnud FIATA - ekspedeerimisvaldkonda korraldav ja normeeriv rahvusvaheline assotsiatsioon.

Sellega kinnitatakse kursuste sisu vastavus FIATA miinimumstandardile. Igas valdkonnas käsitletakse kõiki seadusi, konventsioone, dokumente, häid äritavasid ja praktikat, mis rahvusvahelisi kogemusi ja kokkuleppeid arvestades on vajalikud selleks, et enda tööd hästi teha. Diplomiomanikust töötaja annab kindlustunde nii firma omanikule, juhile kui ka kliendile. Kuigi FIATA diplomit nõutakse rahvusvahelise ekspedeerijana tööle asumisel praegu ainult üksikutes riikides, tunnustatakse seda siiski kõikjal.

Kui kogu kursust esialgu vaja ei ole, on võimalus valida just enda tegemisteks vajalik moodul ja sellest alustada. Mooduleid lisades saab töös liikuda keerukamaid oskusi nõudvate ülesannete täitmise suunas.

Logistikabakalaureus tunneb kindlasti väga põhjalikult eriala teoreetilist osa, ent töö logistikaettevõttes nõuab pigem väga konkreetseid oskusi ja teadmisi. Näiteks õige FIATA kaubasaatedokumendi täitmine.

Saabuval konteineriajastul oleks meretransporti reguleerivaid õigusakte ja sealseid nõudeid-tavasid vaja teada ka kogenud ekspedeerijal, kes on aastaid valdavalt maanteevedudega tegelenud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:45
Otsi:

Ava täpsem otsing