Swedbanki reiting: EKP langetab pikas perspektiivis intresse

Romet Kreek 01. oktoober 2008, 00:00

See muudab pankade olukorra veelgi raskemaks ning suurendab ettevõtete ja eraisikute laenukulusid. Samas möönis ta, et pikas perspektiivis sunnib Euroopa majanduskasvu aeglustumine Euroopa Keskpanka kiiremini intresse langetama.

"Närvilisus Euroopa rahaturgudel püsib ning ilmselt on pankadevahelised intressimäärad jätkuvalt kõrgel tasemel. Pankade jaoks muutub olukord kindlasti raskemaks, sest ligipääs rahaturgudele on väga oluline. Viimastel päevadel on ka mitmed raskustesse sattunud pangad on valitsuste poolt üle võetud ning kindlasti ei saa ka edaspidi välistada mõnede Euroopa pankade raskustesse sattumist," kirjutas Rahnel oma kommentaaris.

"Kuna Eesti majandus on väliskeskkonnale avatud nii finantssüsteemi kui reaalsektori kaudu, siis kindlasti pole me väliskeskkonna halvenemise eest kaitstud. Esmane mõju on see, et pankade jaoks jääb krediidi kättesaadavus endiselt napiks. Samas oleme juba mõnda aega olnud suhteliselt kitsas krediidikeskkonnas ning arvestanud sellega, et selline olukord püsib veel mõnda aega," kirjutas Rahnel.

"Samas on tõenäoline, et pingete suurenemine Euroopa pangandussüsteemis ning sellest johtuv Euroopa majanduskasvu aeglustumine sunnib Euroopa Keskpanka kiiremini intresse langetama, kui turud praegu ootavad ning see vähendaks praegu äärmiselt kõrgel tasemel olevat euribori," märkis Rahnel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:45
    Otsi:

    Ava täpsem otsing