Eestile oma tuumajaam!

Oliver Liidemann 02. oktoober 2008, 00:00

Taas ähvardab meid elektri hinna tõus ja järjekordselt tekib küsimus, miks Eesti riik ei või iseseisvalt endale rajada tuumaelektrijaama.

Praegune elektritootmine põlevkivi baasil on oma aja ammu ära elanud, pealegi kallineb see pidevalt edasi. Ja kauaks neid põlevkivivarusidki jätkub. Rohelist energiat, mis toodaks suures koguses massidele elektrit, pole veel leiutatud, praegu kasutavad on väga ebastabiilsed. Koostöö Ignalinaga paistab samuti venivat. Ja kas seda mitme riigi elektrijaama üldse vaja on? Kui palju lõpuks Eesti seda n-ö ühiselektrit saama hakkab? Soomlased ehitavad järjekordset elektrigiganti, aga meie tegeleme kaheldava ühisprojektiga.

Tulevikus elektritarbimine vaid suureneb, kindlasti on meile vaja oma tuumaelektrijaama, mis varustaks meie väikese riigi kasvava elektrivajaduse. Eesti riik peab asuma kiiremini ette valmistama tuumajaama ehitamist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:45

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing