USA Senat toetas pankade päästeplaani

02. oktoober 2008, 08:52

USA Senat toetas kolmapäeval ülekaalukalt
president George W. Bushi administratsiooni 700 miljardi dollari
suuruse pankade päästeplaani vastuvõtmist.

Hääled jagunesid 74 poolt ja 25 vastu ning plaani toetasid nii USA vabariiklaste presidendikandidaat John McCain kui demokraatide kandidaat Barack Obama, kirjutas Financial Times.

Senati hääletus seab nüüd surve alla USA Kongressi Esindajatekoja, mis esmaspäeval päästeplaani tagasi lükkas ja sellega börsidel suure varingu vallandas. Plaani uus hääletus Esindajatekojas peaks aset leidma reedel ning selle eel avaldasid mõlema partei liidrid lootust, et tehtud parandused tagavad plaanile läbiminekuks piisavad toetushääled.

Muuhulgas on järsult tõstetud hoiusegarantii ülempiiri.

USA president George W. Bush tunnustas senaatoreid hääletuse tulemuse eest. „Ma plaksutan Senatile, kus mõlemad parteid on ühiselt toetanud finantsturgude päästekava,“ ütles Bush. „USA kodanikud loodavad – ja meie majandus vajab seda, et ka Kongressi Esindajatekoda sel nädalal selle hea plaani heaks kiidab ja minu lauale saadab.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. October 2008, 08:52
Otsi:

Ava täpsem otsing