Wachovia piirab 900 kõrgkooli ligipääsu rahale oma fondis

02. oktoober 2008, 12:04

Wachovia piiras 9,3 miljardi dollarilise
investeerimisfondist raha väljavõtmist, mida kasutavad 900 kõrgkooli palkade,
hooldustööde ja teiste igapäevaste tegevuste rahastamiseks. Nad kavatsevad fondi
investeeringud müüa aasta lõpuks.

Kõrgkoolid saavad lunastada vaid 34 protsenti oma Commonfundi investeeringutest, kuna fond ei saa oma rahapaigutusi rahaks teha.

USA suurpanga Wachovia pressiesindaja Laura Fay ütles Bloombergile, et pretsedenditu turgude olukord pani Wachoviat otsustama piirata raha väljavõtmist fondist. Lahendus oleneb 700 miljardi dollarilsest pankade päästeplaanist. 29. septembril nõustus Wachovia müüma oma pangandusüksuse Citigroupile.

„See kas kõrgkoolid oma raha kätte saavad, oleneb – kas turul paraneb olukord või mitte,“ ütles Fay. „Meie kavatsus on likvideerida portfell õiglasel moel ja pakkuda nii palju likviidsust, kui on võimalik.“

Commfund teatas, et fondi lühiajaline hinna volatiilsus on kontsentreerunud 15-20 protsendile väärtpaberitest – milleks on peamiselt kinnisvara ja muude varadega seotud väärtpaberid. Peaaegu ühtegi mitte-valitsuse emitendi väärtpaberit ei ole võimalik müüa normaalse hinnaga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. October 2008, 12:04
Otsi:

Ava täpsem otsing