Christel Karits • 2. oktoober 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Aasta suurim ratsasündmus

Lisaks tipptasemel ratsaspordivõistlusele saab näha prantslase Jean-Francois Pignon' ja tema hobuste esinemist. Pignon demonstreerib vaatajaile tõelist usaldust inimese ja hobuse vahel ning on uhke, et seda, mida tema teeb, ei tee mitte keegi teine. "Ma ei kasuta selliseid tehnikaid nagu enamik ratsanikke. Olen näinud kurja vaeva, et leida just need elemendid, mis sobivad mulle ja minu hobustele. Tõenäoliselt tean ma kõige vähem uutest meetoditest, mis on populaarsed tippratsanike seas," ütleb ta. Treeningutele järgnevad etendused on aga tõeliselt maagilised.

Lisaks rõõmustab publikut oma lauludega Dave Benton. Lastele on loodud lasteala, kus Vanemuise teatri näitlejad viivad läbi lõbusaid mänge.

Võistluspoolel on kavas kokku kaksteist parkuuri, nende hulgas ka reedel toimuv kostüümiratsutamine.

Eesti juhtivatest ratsasportlastest, kellest mitmed treenivad Lääne-Euroopa ratsakeskustes, on suured lootused pandud meie kogenuimale ratsanikule Rein Pillile, kes on stardis oma kõigi aegade tugevaima ratsuga, nimeks tal A Big Boy. Rein Pill on Tallinn International Horse Show ühel korral võitnud. "Rein ja A Big Boy tegid kuu aega tagasi ajalugu, võites Tšernjahhovski rahvusvahelistel ratsavõistlustel 160 cm kõrguste takistustega parkuuri," avab võistluste pressiesindaja Madeleine Tults. "Reinuga koos Belgias treeniv noorem kolleeg Tiit Kivisild oma imeilusal märal nimega Cinnamon pakub Reinule kindlasti tugevat konkurentsi. Temal on juba üks MK-etapi võit selle aasta kevadest olemas."

Gunnar Klettenberg ja Hanno Ellermann, kes on ainsatena jõudnud ratsutamise maailmakarika ülemaailmsesse finaali, on samuti oma parimate hobustega kohal ning väga heas vormis.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt