Arenevatel turgudel kuue aasta kehvim nädal

03. oktoober 2008, 13:21

USA majanduslanguse oht ning
toorainehindade langus on kukutamas nn arenevaid turge enam kui kuue aasta
suurima nädalalanguse suunas, kirjutab Bloomebrg.

MSCI arenevate turgude indeks langes täna hommikul ühe protsendi võrra, eile kukkus indeks 3,4 protsenti. Nädala algusega võrreldes on see kaotanud 8,8 protsenti oma väärtusest, mis on indeksi suurim nädalane langus alates 2002. aasta juulist.

„Investorid jooksevad arenevatelt turgudelt minema, sest nad kardavad, et USA ja arenenud riikide majanduse langus mõjub nende majandustele isegi rohkem,” selgitas Bloombergile languse põhjust Moskvas asuva investeerimisfirma UralSib peastrateeg Chris Weafer. „USA tarbijad kulutavad päevas naftat umbes miljon barrelit vähem kui 18 kuud tagasi ning USA finantssektor viib arenevatelt turgudelt ning toorainesektorist raha koju,” täpsustas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. October 2008, 13:21
Otsi:

Ava täpsem otsing