Belgia ühistransport valmistub üldstreigiks

03. oktoober 2008, 14:12

Belgia ametühingud on
tulevaks esmaspäevaks, 6. oktoobriks, välja kuulutanud
üldstreigi. Oletatavasti võtab streigist osa ka Belgia Raudtee ning
Brüsseli ühistransport.

Üldstreik algab pühapäeval 5. oktoobril kell 22 ja kestab kuni järgmise päeva oktoobri hilisõhtuni. Streik lõpeb esmaspäeval 6. oktoobril kell 22. Tõenäoliselt halvab streik ka Brüsseli trammid, bussid ja metroo, hoiatasid Estraveli koostööpartnerid.

Estraveli tootjasuhete direktor Jüri Toomel rääkis aripaev.ee-le: "Meile teatatu põhjal liitub streigiga ka Belgia raudtee, mis tähendab, et rongiliikluse toimimine sel päeval on äärmiselt ebatõenäoline. Lendude ärajäämise kohta andmeid veel pole, aga streigi ajal ei pääse rongiga Brüsseli lennujaamast linna ega teistesse Belgia linnadesse, häireid võib esineda ka muu ühistranspordi nagu trammide, busside ja metroo töös."

Toomel lisas, et streigi perioodiks on annulleeritud rahvusvaheliste kiirrongide Eurostar, Thalys ja ICE väljumised Belgiast ja Belgiasse.

"Ennekõike toob streik kaasa liikluskaose. Seetõttu soovitame pühapäeval ja esmaspäeval Belgiasse reisijatel oma reisiplaane võimalusel muuta. Kel oli plaanitud lend Brüsselisse pühapäeva õhtul, soovitame see võimalusel vahetada varasema vastu, mis jõuaks kohale enne streigi algamist, mil lennujaamarongid veel käivad," kommenteeris Toomel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. October 2008, 16:09
Otsi:

Ava täpsem otsing