Ministrid vilistavad autokulude piirile

Mariliis Pinn 03. oktoober 2008, 08:14

Kuigi ministri ametiauto peale tohib
kulutada aastas 93 000 krooni, ei suuda osa ministeeriume sellest nõudest kinni
pidada – nii rikutakse lihtsalt seadust.

Alles hiljuti sai majandusminister Juhan Parts endale ametisõitudeks 700 000-kroonise Audi A6, mille liisingusumma ulatub üle 11 600 krooni kuus ja kui võtta arvesse kõik lisanduvad hooldus-, kindlustus- ja bensiinikulud, paisub auto ülalpidamise summa lubatud piirist hirmutavalt suuremaks, kirjutas Postimees.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo ametiautoks on üle-eelmise aasta Audi A6, mille kulu koos liisingu, kindlustuse ja bensiinirahaga ületab aastas 160 000 krooni ja vähemal määral ületavad lubatud summat aga mitmete teiste, sh justiits- ja põllumajandusministri autokulud.

«Teame, et see vana määrus on olemas, aga sellest ei ole võimalik kinni pidada,» kommenteeris kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet, nimelt kehtib valitsuse määrus ametiautode kulunormide kohta muutmata kujul 1997. aastast.

Majandusministeeriumi pressiesindaja Gea Otsa sõnul järgiti minister Partsile autot ostes nii riigihangete seadust kui ka valitsuse määrust. «Kulunorme kehtestavas määruses on aga punkt, mille järgi alarmsõidukitele kulupiirid ei laiene. Ja ministrite autod on alarmsõiduki erijuhud,» nentis ta.

Ministrid ja nende autod:
• 7. seeria BMW: peaminister Andrus Ansip
• Audi A6: kaitseminister Jaak Aaviksoo, justiitsminister Rein Lang, haridusminister Tõnis Lukas, kultuuriminister Laine Jänes, välisminister Urmas Paet, rahvastikuminister Urve Palo, sotsiaalminister Maret Maripuu, majandusminister Juhan Parts
• E-klassi Mercedes: siseminister Jüri Pihl, regionaalminister Siim Kiisler
• Chrysler 300C: rahandusminister Ivari Padar
• Jeep Grand Cherokee: põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder
• Volvo XC70: keskkonnaminister Jaanus Tamkivi

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. October 2008, 08:14
Otsi:

Ava täpsem otsing