Politsei lööb tänavu liikluses trahvirekordeid

Mariliis Pinn 06. oktoober 2008, 08:32

Eesti politsei püstitab liiklusrikkujaid
püüdes tänavu uusi rekordeid, keskmiselt tehakse igal kuul 9000 trahvi rohkem
kui aasta tagasi ja et liiklusel hoitakse paremini silma peal, on see vähendanud
ka hukkunutega lõppenud õnnetuste hulka.

Aasta esimese kaheksa kuuga vormistatud 72 000 trahvi rohkem kui mullu samal ajal paneb iga kodaniku küsima, kas politsei on aetud tänavatele kärisevat riigieelarvet täitma, politseiamet vastab Postimehe sellele küsimusele resoluutse eitusega.

Põhjus, miks trahvide koguarv ja nendest saadav tulu on üle 60 miljoni krooni kasvanud, peituvat hoopis suurenenud vajaduses hoida mullu käest kippunud liiklusolukorda tõhusama kontrolli all.

«Eelmise aasta maist hakkasid politseinike liiklusjärelevalves oldud töötunnid oluliselt kasvama,» ütles politseiameti liiklusjärelevalve ja korrakaitseosakonna direktor Tarmo Miilits. Piltlikult öeldes tähendas mullukevadine muutus seda, et liikluspatrullidena sunniti töötama ka seni vaid korrakaitses tegutsenud politseinikud. «Kui nad parajasti väljakutsele ei sõida ja neist kihutab mööda näiteks kiivrita mootorrattur, peavad nad sellele reageerima, varem pol shy;nud see üldse korrakaitsepatrullide asi, sest nemad tegelesid kas avaliku korra, joodikute või narkomaanidega» ütles politseidirektor Miilits.

Liiklusel hakkasid korrakaitsepatrullid silma peal hoidma pärast siseminister Jüri Pihli vastavat korraldust, kui liikluses hukkunute arv mullu drastiliselt kasvas ja pärast seda on liiklusjärelevalvega tegelenud patrullide arv kahekordistunud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. January 2009, 08:14
Otsi:

Ava täpsem otsing