Autonova: välisomanikega automüüjad sulgevad uksed

Katre Pilvinski 07. oktoober 2008, 00:00

Catamounti kontserni kuuluva autode müügisalong Autonova oli seoses kolimisraskuste ja halvenenud majanduskeskkonnaga sunnitud kõik töötajad koondama ja salongi sulgema.

"Muutsime asukohta aasta alguses ja uus koht ning muutuvad ajad on mõjutanud tegevust. Ühesõnaga ei vedanud välja," tunnistas Autonova esindaja Harry Reimers. Autonova asus varem Tallinnas Sõpruse puiesteel, kuid aasta alguses kolis Tartu maanteele.

Urb lisas salongi sulgemise põhjuste kohta, et Autonova oli tundmatu kaubamärk ning müüdi ka kallimapoolseid autosid (nt Maserati).

"Omanikeringis on soomlased ja nad ei näinud praeguses Eesti majanduse olukorras enam perspektiivi. Kas asukoha muutus oleks midagi paremaks teinud, ei oska öelda, ja nende otsus oli, et ei hakka ka sellega riskima," ütles Urb.

Urbi sõnul pole välistatud, et soomlased ümber mõtlevad, kuid enne kuut kuud nad ei ava salongi kindlasti.

Autofirmade üldist olukorda kommenteeris Urb, et ellujäämine sõltub praegu sellest, kui paks rasv firmadel on. "Automüügi valdkonnas keegi ei ütle sõna "hästi". Väga hästi müüvad praegu autosalongid kasutatud autosid," ütles ta. "Kinni lähevad need, kus välisinvestor sees. Välisinvestorid pole harjunud miinust enda peale võtma ning venitama."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:45

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing