Tasumata riigimaksud viisid Saaremaa firma vara haamri alla

Mariliis Pinn 07. oktoober 2008, 08:52

Esmakordselt läks Saaremaal kohtutäituri
vahendusel avalikule enampakkumisele Saaremaa firma kinnisvara, millest saadud
rahast soovib riigimaksude võlgnevuste kustutamist maksu- ja tolliamet.

Maksu- ja tolliameti pressiesindaja Priit Rum ütles Oma Saarele, et Lääne piirkonnas annab maksuhaldur kohtutäiturile aastas keskmiselt 800–900 nõuet, Saaremaa kohta eraldi arvestust tolli- ja maksuamet tema sõnul ei pea.

Ametlike teadaannete registris tehtud otsing ei näidanud viimase kolme aasta jooksul juhuseid, kus riigimaksuvõlgade katteks oleks kohtutäitur müünud enampakkumisel mõne Saaremaal tegutseva ettevõtte vara.

Esimese taolise juhtumina läheb arvesse Kuressaares kinnisvara alal tegutsenud OÜ SylWest Trade, mille kaks Saaremaal ja ühe Valgamaal asuva kinnistu pani müüki Tallinna kohtutäitur Hille Kudu, äriregistri andmeil kuulub firmale kokku üle 50 kinnistu.

Maksu- ja tolliameti andmeil on OÜ SylWest Trade riigile võlgu väiksed summad tulu-, sotsiaal- ja maamaksu ning üle 228 000 krooni käibemaksu. Lisanduvad intressivõlad, mille suurust maksuamet ei avalda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. October 2008, 09:27
Otsi:

Ava täpsem otsing